Länsförsäkringar Blekinge gör det möjligt för ToKeep AB

Länsförsäkringar Blekinge har avsatt kapital för att investera i lokala bolag med tydlig skalbarhet och hållbarhet i affärsidén. Efter att ha gått igenom intresseanmälningarna har ett första bolag utsetts; nystartade ToKeep AB i Karlshamn (tidigare DIID).

Kriterier för att investera:

  • Aktiebolag verksamma i Blekinge
  • Drivna entreprenörer med eget risktagande
  • Skalbara affärsidéer
  • Företag med marknads-, produkt- eller tjänsteinnovation
  • Hög kundnytta
Sök investeringskapital

– Idag har du viktig information utspridd hos flera olika tjänsteleverantörer i molnet och, i bästa fall, viktiga papper samlat i pärmar hemma. ToKeep AB kommer att erbjuda en tjänst som gör det möjligt att spara all sådan information, digital och analog, på ett och samma ställe, säger Patrick Isacsson, vd för ToKeep AB.

Länsförsäkringar Blekinge satsar inledningsvis 2,5 miljoner kronor i bolaget och kommer att ha en representant i styrelsen, Lene Håkansson, som är finansansvarig på LF Blekinge.

– Här har vi ett konkret exempel på utveckling som innebär att företag vågar satsar! Här vill vi vara med och hjälpa till. Dessutom så bidrar det till nya arbetstillfällen, vilket vi månar extra om, säger Jens Listerö, vd för Länsförsäkringar Blekinge.


På bilden:

Matz Karlsson, Storegate (grundare), Patric Isacsson, ToKeep AB, Lene Håkansson och Jens Listerö från Länsförsäkringar Blekinge samt Bertil Hedén Storegate (grundare).